Taiteilijan tien ohjeet oppilaalle

Ohjeita opettajalle löydät tästä linkistä

Hei!

Hei! Minä olen Kalapoika. Yksi Eemil Halosen veistosten aiheista. Kerron sinulle, mitä näitä sivuilta löytyy ja neuvon, mitä täällä voi tehdä.

Eemil Halonen

Taiteilijan tie kertoo kuvanveistäjä Eemil Halosen (1875–1950) elämästä ja taiteesta. Taiteilijan tiessä on kahdeksan lukua, jossa Eemil kertoo minä-muodossa lapsuudestaan, uranvalinnastaan ja taiteilijan työstään.

Sarjakuvataiteilijan piirrokset

Jokaisella Taiteilijan tien luvulla on oma tunnuskuvansa.  Voit aloittaa tarinan napsauttamalla tämän sivun lopusta löytyvää ensimmäisen luvun tunnuskuvaa, jossa nuori Eemil tutkii koulutodistustaan. Tunnuskuvat ja muut matkan varrella vastaan tulevat piirrokset on piirtänyt sarjakuvataiteilija Petteri Tikkanen.

Tarinasivut ja tehtävät

Jokaisessa luvussa on tarinasivuja, jotka on numeroitu vihreillä palloilla. Jotkut tarinasivut sisältävät tehtäviä, joista voi kerätä pisteitä. Kun olet lukenut yhden tarinasivun, voit tehdä siitä suoritusmerkinnän. Pisteet ja merkinnät tallentuvat Omalle sivullesi .

Oma sivu

Omalla sivullasi näet myös etenemisesi Taiteilijan tiellä: kuinka paljon olet kulkenut matkasta ja montako tehtävää olet tehnyt. Voit tallentaa kuvia ja tietoja bongaamistasi Eemil Halosen ja muiden kuvanveistäjien veistoksista. Omalla sivulla voit myös valita suosikkiveistoksesi ja tehdä muistiinpanoja.

Omien käyttäjätunnusten luominen

Ennen kuin voit aloittaa Oman sivun käyttämisen, sinun on luotava itsellesi käyttäjätunnukset. Voit luoda tunnukset täällä. Ota tunnukset talteen seuraavaa Taiteilijan tiellä vierailua varten.

Teostarinat ja veistosgalleria

Taiteilijan tiellä on myös Teostarinoita. Jos sinulla on aikaa ja kiinnostusta, voit lukea niitä. Eemil Halosen veistoksilla on monenlaisia taustatarinoita. Huomaathan, että osa tehtävistä liittyy johonkin teostarinaan. Voit tustustua Eemilin teoksiin myös veistoksia esittelevän Veistosgallerian avulla.

Vieraile taidemuseo Eemilissä

Kaikkia tehtäviä et voi tehdä sisällä tietokoneen tai älylaitteesi äärellä. Lähiympäristöstäsi voit etsiä esimerkiksi veistoksia ja tallentaa niitä Omalle sivullesi. Tervetuloa myös vierailemaan Taidemuseo Eemilissä (www.eemil.fi) Lapinlahdella.